Kevin W. H. Sanders
 

Een goed idee vinden of uitwerken.
Start je bedrijf goed voorbereid.

Een succesvol bedrijf begint met een goed idee en een sterk concept. Weet je nog niet helemaal zeker wat je wilt doen? Je wilt een idee voor je eigen bedrijf waar jij je goed bij voelt? Dan zit je goed. Scroll door en lees hoe wij jou verder helpen.

 
Twee zelfstandigen werken hun strategie en plan voor hun onderneming uit met laptop, camera en koffie.jpg

Je bent op zoek naar een idee voor je eigen bedrijf

 

Je hebt een kriebel.. zin om iets te ondernemen maar weet nog niet helemaal wat je wilt of kunt doen? Met een traject van Anders met Sanders helpen we jou om een idee te vinden dat bij je past en waar je ook echt achter staat. Zo sta je al meteen een stapje dichter bij het droomleven dat je voor ogen hebt.

Heb je al een idee maar hulp nodig bij de uitwerking? Klik hier.

Hoe doen we dit?

 • We beginnen bij jou als persoon: wie je bent, professionele ervaring, je omgeving en je achtergrond.

 • We zoeken samen ideëen die goed bij jou passen, daarna nemen we ze onder de loep en kijken we of ze ook echt wel haalbaar zijn. Dit doen we tot er één project overblijft waar jij je goed bij voelt.

 • Dag na dag kan je met al je vragen, zorgen en frustraties bij ons terecht. Je staat er nooit alleen voor. Elke nacht gerust slapen dus!

 • We zorgen ervoor dat je via wekelijkse en maandelijkse opvolgmomenten op schema blijft en niet vast komt te zitten.

 • Na deze fase gaan we over naar het starterstraject.

Zo kan jij geld verdienen met wat je graag doet en staat je bedrijf sneller op poten. Intussen kan jij je tijd steken in wat echt belangrijk is: jouw droomleven verder opbouwen.

 
Waar je ook staat of in welke fase je ook zit, Kevin kan je helpen. Hij helpt je vanaf nul beginnen en overloopt wat je zelf al voorbereid hebt. Hij zorgt ervoor dat je niets vergeet, confronteert je met jezelf en beweegt je week na week tot ondernemen. Kevin levert resultaat.
— Steeven G., Personal Trainer
Man in sportieve kledij, met zwarte sweater, wit petje tijdens een business evenement.
 
9.png

Hoe we een goed idee vinden en uitwerken

 
Twee vrouwen in formele kledij staan tijdens een brainstormsessie voor starters voor een blackboard met daarop blauwe, gele, groene en rode post-its.

1. Jij als persoon

Om jou beter te begrijpen, moeten we bij de kern beginnen: jijzelf. Enkel zo kunnen we bepalen welke activiteit het meest bij jou past. We kijken we naar wie je bent, wat je doet en waar je voor staat: wat belangrijk is, waar je goed in bent, je activiteiten, interesses en nog zoveel meer.

2. Jij als professional

Verder gaan we dieper in op de professionele jij. Zo brengen we skills, ervaring en achtergrond in kaart. We kijken naar je werkervaring, de jobs die je gedaan hebt en je educatieve achtergrond om zo patronen en trends terug te vinden om je beter te begrijpen.

3. Jouw omgeving

Als derde stap richten we ons op jouw omgeving. De omgeving is cruciaal: het beïnvloedt je positief.. of negatief. Zo kijken we naar wie of wat jou beïnvloedt, welke gedachten je vooruitduwen of tegenhouden en wat er allemaal een rol speelt.

Zo brengen we opportuniteiten die goed van pas kunnen voor je eigen zaak beter in kaart: zoals connecties, familieleden met ervaring en vrienden die ondernemers zijn.

4. Alles samenbrengen

We brengen alles samen en kijken zo naar wat er mogelijk is voor jou. Samen toetsen af wat je kan doen als activiteit. Gebaseerd op specifieke criteria gaan we elke mogelijkheid één per één af. Zo elimineren we wat er niet bij je past of waar je geen interesse in hebt. Dan blijven er enkel nog een aantal goede keuzes voor jou over.

 

5. Praktische haalbaarheid

We verdiepen ons in de praktische haalbaarheid van het project: zal dit ook echt werken in de praktijk en kan je er een eigen zaak mee starten?

We zoeken een antwoord op deze vragen:

 • doen anderen dit al

 • is het financieel haalbaar met je kapitaal

 • is er een markt voor

 • kan je er ook geld mee verdienen?

 • zijn er obstakels die zwaar kunnen tegenvallen?

6. We kiezen één project

We selecteren één zelfstandige activiteit die jou goed ligt en praktisch haalbaar is. Daarna beginnen we met een overzicht en actieplan: wat moet er allemaal gebeuren om dit te realiseren?

Verder vervolledigen we de uitwerking van het idee.

7. Klaar voor het starterstraject

Met een goede voorbereiding en uitwerking van het idee kunnen we nu écht aan de slag met dit om te zetten in de praktijk met het volgende onderdeel: het starterstraject.

Experts in formele kledij houden tijdens een brainstormsessie blauwe puzzelstukken vast en proberen ze in elkaar te schuiven als oefening.
 
Je denkt dat je het allemaal zelf kan, maar hulp vragen aan Kevin was het beste dat ik deed. Met alles wat er moet gebeuren en waar je rekening mee moet houden, is het makkelijk om vast te komen zitten. Een paar maand met Kevin en ik stond verder dan het laatste jaar.
— Olaide A., Zelfstandig Marketeer
Woman with dark hair in official female suit and blazer with white blouse posing for the picture with the skyline in sight on the background.
 
9.png

Hoe wij jouw opstart een succes maken

 
2 beginnende ondernemers zitten aan een houten tafel met documenten en krijgen feedback van een expert met horloge en wit hemd tijdens een infomoment

We stemmen alles af op jou

Wat niet te verwachten:

 • algemene plannen of vage informatie
 • “doe het zelf” cursussen of workshops
 • lastige openingsuren of niet bereikbaar

Wat je wel krijgt:

 • informatie en feedback gebaseerd op jouw situatie
 • voortdurende begeleiding bij elk onderdeel
 • contactmomenten die passen voor jou
 • nieuw: dagelijkse online ondersteuning

Je staat er nooit alleen voor

Een cursus of workshop volgen geeft je veel waardevolle informatie, maar.. dan is het aan jou. Wat dan als je achteraf nog hulp nodig hebt?

Met Anders met Sanders sta je er nooit alleen voor. Snelle feedback draagt bij tot je succes: daarom kan je elke dag met al je vragen, zorgen en frustraties bij ons terecht.

Een idee dat bij je past

Iets doen waar je plezier mee hebt: dat helpt je alleen maar bij je toekomstig succes. We zorgen ervoor dat we een idee en project uitwerken dat ook echt bij je past. Zo bereiden we samen de opstart van je eigen zaak voor.

 

Je krijgt een duw in de rug

De eerste stap van starten is vaak de moeilijkste. Alles alleen moeten doen: je idee vinden, uitwerken en aftoetsen.. is vaak overweldigend.

We helpen je met alle obstakels: je tijd goed leren gebruiken, de juiste prioriteiten stellen en je vooruitgang bijhouden. Met wekelijkse en maandelijkse opvolgmomenten zorgen we ervoor dat je op schema blijft en niet vast komt te zitten.

We confronteren je met jezelf

Excuses.. aan jezelf twijfelen en opgeven liggen aan de basis van falen. Daarom sturen we je steeds bij, houden we je aan het opgestelde schema en stappenplan, confronteren we je met jezelf en heb jij steeds iemand om op te leunen wanneer het even niet meer lukt.

Jonge onderneemster in grijze trui werkt met een pen verder aan haar ondernemingsplan terwijl ze melk uit een roze kop drinkt.
 
 
Ik ben van nature erg sceptisch. Het meeste denk ik zelf te kunnen doen, maar als iemand je kan helpen, dan is ‘t Kevin. Hij duwt je vooruit, zorgt voor je vooruitgang en maakt dat je er ook geraakt. Een traject met Kevin is het 100% waard.
— Jason M., Juridisch & Legaal Adviseur
Man met lichtbruin haar kijkt serieus met donkerblauw kostuum, rode das met stippen en een brieventas.
 
9.png

Maar.. kan ik het mij financieel veroorloven?

 
Een lichtblauwe tafel met plant, notities, agenda, laptop en een financieel plan met drie figuren die “funding”, “saving” en “benefit” visueel duidelijk maken.

Niet alles is noodzakelijk

Niet elke kost of uitgave is noodzakelijk voor je eigen zaak. Het is belangrijk om enkel geld uit te geven aan wat bijdraagt: is die voetbaltafel of wekelijkse masseur écht nodig? En waar kan je op uitsparen?

Maar.. uitsparen is een risico!

Besparen op de verkeerde zaken of diensten kan heel slecht aflopen: geld verliezen door een slecht idee, de boeken moeten toedoen omdat je concept niet goed genoeg uitgewerkt was, een slechte indruk maken omdat je iets over het hoofd zag of zelfs niet van je bedrijf kunnen leven.

Wanneer huur je dan iemand in?

Een schilder? Loodgieter? Bankier? Advocaat? Boekhouder?

Omdat je rekent op hun kennis en expertise om jou te helpen. Jij bent goed in wat jij doet.. en zij zijn goed in wat zij doen.

Of waarom koop je producten en maak je ze niet zelf?

Brood. Groenten. Meubelen. Je koopt het waarschijnlijk. Waarom maken of kweken we het niet zelf? Tijd. We kunnen niet overal even goed in zijn want we hebben maar 24 uur in een dag.

 

"Kan ik alles zelf uitzoeken?"

Om eerlijk te zijn, je kan alles zelf uitpluizen.

Je kan alles leren: je belastingen zelf in orde brengen, investeren, zelf naar de rechtbank gaan en je rechten verdedigen. Je eigen haar knippen. Je huis zelf schilderen. Elke dag brood bakken.

Maar.. hoeveel tijd en energie zal het je kosten?

De kans is groot dat je niet op hetzelfde niveau als een professional zit. Dan heb je waarschijnlijk ook meer tijd nodig om te doen wat zij doen.

En.. hoeveel geld zal het je kosten?

Als je alles zelf doet.. dan heb je minder tijd voor wat echt belangrijk is. Dan duurt het langer voor je bedrijf goed draait én voor je geld verdient.

En.. hoeveel langer zal het duren om je dromen te realiseren?

Hoe meer je zelf doet.. hoe meer tijd je nodig hebt om je doelstellingen te bereiken en het droomleven te leiden dat je voor ogen hebt.

Hoe jij je tijd besteedt.. bepaalt je toekomst.

Door de juiste personen in te huren bespaar je tijd en geld. Zo krijg jij meer gedaan, staat je bedrijf sneller op poten en is jouw droomleven in zicht.

Beginnende zelfstandige met gestreept wit-blauwe sweater staat voor zijn whiteboard en doet aan brainstorming om een goed idee voor zijn onderneming uit te werken.
 

Boek vandaag nog je intakegesprek!

 
Kevin Sanders in grijs kostuum in wit bureau van Anders met Sanders met ondernemingspapieren, planning en planten op de achtergrond.

Met het intakegesprek krijg je onmiddellijk startersadvies over waar jij vandaag staat en waar je naartoe wilt. Wat je kan verwachten:

 1. bruikbaar startersadvies voor waar je vandaag staat

 2. hulp met planning en de volgende te nemen stappen

 3. je kan al je vragen, zorgen en frustraties kwijt

 4. advies om obstakels te overkomen

 5. een krachtige duw in de juiste richting