Kevin W. H. Sanders

Ik wil zelfstandig worden en mijn eigen bedrijf starten

Starten is overweldigend. Er is veel om rekening mee te houden. Hoe begin je eraan, wat kan je zelf voorbereiden en welke stappen moet je allemaal nemen? Scroll verder en lees hoe wij startende ondernemers helpen.

Startende ondernemer in blauw kostuum ondertekent met zwarte pen de oprichtingspapieren voor zijn onderneming bij een notaris.jpg

Klaar om je eigen zaak te starten?

 

Je eigen bedrijf starten is ontzettend veel werk. Zelf alles uitzoeken is een optie, maar.. doet je vaak op frustraties en grenzen botsen: je hebt waarschijnlijk niet de tijd of kennis om alles zelf te doen. Daarom komt een traject bij Anders met Sanders als een opluchting.

Nog niet klaar om te starten maar wel al een idee of op zoek? Klik hier.

Want

 • We helpen je bij elke stap en maken samen een haalbaar plan op

 • Je staat er nooit alleen voor: je kan dag na dag met al je vragen, zorgen en frustraties bij ons terecht. Elke nacht gerust slapen dus!

 • Met onze wekelijkse en maandelijkse opvolgmomenten zorgen we ervoor dat je op schema blijft en niet vast komt te zitten

 • We vergemakkelijken jouw zoektocht naar experts dankzij ons netwerk waardoor je geen tijd, energie of geld verliest

 • Pas wanneer jouw eigen bedrijf er ook echt staat.. zijn wij tevreden. Jouw resultaat, dat is het enige wat telt.

Zo gaat jouw bedrijf beter van start, verdien je sneller geld en kan jij je focussen op wat echt belangrijk is: je droomleven verder opbouwen.

 
Je denkt dat je het allemaal zelf kan, maar hulp vragen aan Kevin was het beste dat ik deed. Met alles wat er moet gebeuren en waar je rekening mee moet houden, is het makkelijk om vast te komen zitten. Een paar maand met Kevin en ik stond verder dan het laatste jaar.
— Olaide A., Zelfstandig Marketeer
Woman with dark hair in official female suit and blazer with white blouse posing for the picture with the skyline in sight on the background.
 
9.png

Met elk project kan je bij ons terecht

 
Partners in kostuum drukken de handen boven een tafel met ondernemingspapieren en een laptop

We helpen je vanaf het begin

Alhoewel de uitwerking van elk project verschillend is.. blijft het proces hetzelfde. We beginnen met je idee en we nemen het onder de loep. Zo zorgen we ervoor dat het concept haalbaar is.

We stellen een startersplan op en maken een duidelijk overzicht. Samen bereidden we alles voor en werken we alle aspecten van je eigen zaak grondig uit. Zo ben jij klaar voor de praktijk en beginnen we met de laatste voorbereidingen. Dan volgt de werkelijke opstart van je bedrijf.

Heb je het meeste zelf al voorbereid?

Het kan zijn dat je al verder staat met je project: je bent al even bezig, hebt de meeste voorbereidingen zelf of via derden in orde gebracht of je bent al bijna klaar om de opstart officieel te maken.

Dan heb je inderdaad geen nood aan een volledig traject. Gelukkig hebben we daarom kortere trajecten:

 • ondersteuning voor een specifiek onderdeel (planning, klanten vinden, marketing, zal je bedrijf goed draaien, experts vinden, …)

 • laatste voorbereiding of startersformaliteiten

 • risico-analyse & controle: we controleren of je niets vergeten bent en kijken alles grondig na

 
Waar je ook staat of in welke fase je ook zit, Kevin kan je helpen. Hij helpt je vanaf nul beginnen en overloopt wat je zelf al voorbereid hebt. Hij zorgt ervoor dat je niets vergeet, confronteert je met jezelf en beweegt je week na week tot ondernemen. Kevin levert resultaat.
— Steeven G., Personal Trainer
Man in sportieve kledij, met zwarte sweater, wit petje tijdens een business evenement.
 
9.png

We voorkomen dat je geld en tijd verliest in 6 stappen

 
Man in donkerblauw kostuum met pen in de hand neemt zijn ondernemingsplan en financiële analyse door terwijl hij koffie drinkt met zijn grijze laptop naast hem
 

1. Ondernemingsplan

Succes begint met een goede voorbereiding en een sterk plan. De meesten slaan dit over, schrijven snel zelf iets op of raadplegen het internet.

Maar.. ben je dan wel goed voorbereid?

Een goed plan is specifiek: gebaseerd op wat je wilt doen, nemen we elk aspect van je bedrijf onder de loep. Zo weet je wat je precies wilt doen, waar je naartoe gaat en hoe je er ook zal geraken.

2. Financiële analyse

Een financieel plan brengt alles in kaart. Zo kom je geen verrassingen tegen en moet je de boeken niet toedoen wegens te weinig kapitaal.

Maar.. wat als je iets over het hoofd ziet?

Samen nemen we alles onder de loep: zo hebben we een duidelijk zicht op de toekomst en weet jij wat je wél.. en niet nodig hebt. Elke cent telt.

3. Marketing & sales

Je hebt je idee en het concept voor je product, dienst, winkel, website, app of platform goed uitgewerkt. Nu is het tijd om te verkopen en klanten te vinden!

Maar.. wat als je niet aan klanten geraakt?

Met een goede voorbereiding zoeken we uit hoe jij klanten bereikt, overtuigt en doet betalen. Daarnaast kijken we naar hoe je reclame en sociale media succesvol gebruikt.

 

5. Ondersteuning

We denken vaak dat we alles alleen kunnen. Niets is minder waar bij ondernemen. Een goed netwerk, sterke connecties en de juiste ondersteuning duwt jou en je bedrijf vooruit.

Maar.. hoe vind je de juiste ondersteuning?

Alhoewel er heel wat organisaties begeleiding bieden, zijn er jammer genoeg amper totaalpakketen in Vlaanderen: je krijgt begeleiding voor één of meerdere aspecten, maar dan sta je er vaak alleen voor.

Bij Anders met Sanders krijg je voor elke stap ondersteuning.

5. Experts

Om jouw bedrijf een succes te maken, heb je nood aan heel wat expertise: een boekhouder, bedrijfszaken, legaal advies, verzekeringen, website, marketingadvies en alle andere startersformaliteiten.

Maar.. er zijn heel veel experts. Hoe kies je de juiste uit?

Niemand weet alles. Dat is net waarom wij dicht samenwerken met experts in heel Vlaanderen. Zo blijven wij op de hoogte van veranderingen en brengen we jou in contact met de juiste experts uit ons netwerk.

6. Startersformaliteiten

Wettelijk gezien moet je als starter aan heel wat startersformaliteiten voldoen. Daarom vergemakkelijken we jouw zoektocht en brengen we je in contact met de juiste organisaties voor: je ondernemingsnummer, btw-nummer, aansluiting bij sociaal verzekeringsfonds, vergunningen, inspectiedienst, verzekeringen, patenten, enzovoort.

6 experten in formele kledij zitten aan een tafel in hout en nemen de startersplannen op de laptop van een beginnende ondernemer door tijdens een infomoment.
 
Kevin hielp me om mijn oude job, van meer dan 20 jaar, achter me te laten en samen naar bijberoep en later hoofdberoep toe te werken en zelfstandig te worden. Starten is overweldigend maar met Kevin is het echt te doen. Hij krijgt je in gang wanneer je vastzit. Je staat er nooit alleen voor: hij is er voor elke vraag en helpt je met de uitwerking van elk onderdeel.
— Sandra B.
 
9.png

Hoe wij jouw opstart een succes maken

 
Twee vrouwen werken hun startersidee goed uit met laptop, camera en koffie en thee.

Volledig afgestemd op jou

Wat niet te verwachten:

 • algemene plannen of vage informatie
 • “doe het zelf” cursussen of workshops
 • lastige openingsuren of niet bereikbaar

Wat je wel krijgt:

 • informatie afgestemd op jou en waar jij vandaag staat
 • begeleiding bij elke stap en alle uitwerking
 • contactmomenten die passen voor jou
 • nieuw: dagelijkse online ondersteuning

Je staat er nooit alleen voor

Een cursus of workshop volgen geeft je veel waardevolle informatie, maar.. dan is het aan jou. Wat als je dan achteraf nog vragen hebt?

Met Anders met Sanders sta je er nooit alleen voor. Snelle feedback draagt bij tot je succes: daarom kan je elke dag met al je vragen, zorgen en frustraties bij ons terecht.

Je krijgt een duw in de rug

Met wekelijkse en maandelijkse opvolgmomenten zorgen we ervoor dat je op schema blijft en niet vast komt te zitten. Obstakels worden overkomen. Problemen opgelost.

Aan de basis van falen liggen excuses en aan jezelf twijfelen. Daarom sturen we je steeds bij, houden we je aan het opgestelde stappenplan, confronteren we je met jezelf en heb jij steeds iemand om op te leunen wanneer het even niet meer lukt.

 

Een goed idee en sterk concept

Een succesvol bedrijf begint met een goed idee en sterk concept. We nemen je idee onder de loep en werken samen je concept uit. Is je concept al uitgewerkt? Dan beginnen we met de volgende stap.

Heb je nog geen idee voor je project? We helpen je hier verder.

Alles kan met een sterk startersplan

Samen stellen we een haalbaar startersplan op: wanneer begin je, wat moet er allemaal gebeuren, hoelang zal het duren en wanneer start je op.

Gebaseerd op waar jij vandaag staat, maken we een stappenplan. Zo heb je een duidelijk overzicht: wat zijn je volgende stappen, in welke volgorde werken we die het best uit en wanneer. Geen verwarring meer.

Heb je het meeste al voorbereid? Dan helpen we je hier verder.

Samen aan de slag

Een stappenplan is handig, maar.. als je alles zelf moet doen, kan het al snel tegensteken. Daarom helpen we je met elke stap: van ondernemingsplan naar financiële voorbereiding, risico’s in kaart brengen, problemen anticiperen, marketing & sales, inkomsten genereren en startersformaliteiten in orde brengen

Bovendien brengen we jou in contact met de juiste experts en organisaties via ons netwerk. Alles zelf uitzoeken? Niet bij ons!

Goed je brood leren verdienen

Een bedrijf verkoopt zichzelf niet. We helpen je om jouw product of dienst aan de man te brengen: hoe en waar vind je klanten, hoe benader je ze en hoe overtuig je ze om te kopen?

Jouw resultaat is ons resultaat

Ons succes wordt bepaald door jouw resultaat. Pas wanneer jouw eigen bedrijf er ook echt staat.. zijn wij tevreden.

2 beginnende ondernemers zitten aan een houten tafel met documenten en krijgen feedback van een expert met horloge en wit hemd tijdens een infomoment
 
Ik ben van nature erg sceptisch. Het meeste denk ik zelf te kunnen doen, maar als iemand je kan helpen, dan is ‘t Kevin. Hij duwt je vooruit, zorgt voor je vooruitgang en maakt dat je er ook geraakt. Een traject met Kevin is het 100% waard.
— Jason M., Juridisch & Legaal Adviseur
Man met lichtbruin haar kijkt serieus met donkerblauw kostuum, rode das met stippen en een brieventas.
 
9.png

Maar.. kan ik het mij financieel veroorloven?

 
Een lichtblauwe tafel met plant, notities, agenda, laptop en een financieel plan met drie figuren die “funding”, “saving” en “benefit” visueel duidelijk maken.

Niet alles is noodzakelijk

Niet elke kost of uitgave is noodzakelijk voor je eigen zaak. Het is belangrijk om enkel geld uit te geven aan wat bijdraagt: is die voetbaltafel of wekelijkse masseur écht nodig? En waar kan je op uitsparen?

Maar.. uitsparen is een risico!

Besparen op de verkeerde zaken of diensten kan heel slecht aflopen: geld verliezen, de boeken moeten toedoen, een amateuristische website, niet van je zaak kunnen leven, een product dat niet verkoopt, een slechte indruk maken of zelfs een deuk in je reputatie.

Wanneer huur je dan iemand in?

Een schilder? Loodgieter? Bankier? Advocaat? Boekhouder?

Omdat je rekent op hun kennis en expertise om jou te helpen. Jij bent goed in wat jij doet.. en zij zijn goed in wat zij doen.

Of waarom koop je producten en maak je ze niet zelf?

Brood. Groenten. Meubelen. Je koopt het waarschijnlijk. Waarom maken of kweken we het niet zelf? Tijd. We kunnen niet overal even goed in zijn want we hebben maar 24 uur in een dag.

 

"Kan ik alles zelf uitzoeken?"

Om eerlijk te zijn, je kan alles zelf uitpluizen.

Je kan alles leren: je belastingen zelf in orde brengen, investeren, zelf naar de rechtbank gaan en je rechten verdedigen. Je eigen haar knippen. Je huis zelf schilderen. Elke dag brood bakken.

Maar.. hoeveel tijd en energie zal het je kosten?

De kans is groot dat je niet op hetzelfde niveau als een professional zit. Dan heb je waarschijnlijk ook meer tijd nodig om te doen wat zij doen.

En.. hoeveel geld zal het je kosten?

Als je alles zelf doet.. dan heb je minder tijd voor wat echt belangrijk is. Dan duurt het langer voor je bedrijf goed draait én voor je geld verdient.

En.. hoeveel langer zal het duren om je dromen te realiseren?

Hoe meer je zelf doet.. hoe meer tijd je nodig hebt om je doelstellingen te bereiken en het droomleven te leiden dat je voor ogen hebt.

Hoe jij je tijd besteedt.. bepaalt je toekomst.

Door de juiste personen in te huren bespaar je tijd en geld. Zo krijg jij meer gedaan, staat je bedrijf sneller op poten en is jouw droomleven in zicht.

Beginnende zelfstandige met gestreept wit-blauwe sweater staat voor zijn whiteboard en doet aan brainstorming om een goed idee voor zijn onderneming uit te werken.
 

Boek vandaag nog je intakegesprek!

 
Kevin Sanders in grijs kostuum in wit bureau van Anders met Sanders met ondernemingspapieren, planning en planten op de achtergrond.

Met een intakegesprek krijg je onmiddellijk startersadvies over waar jij vandaag staat en waar je naartoe wilt. Wat je kan verwachten:

 1. bruikbaar startersadvies voor waar je vandaag staat

 2. hulp met planning en de volgende te nemen stappen

 3. je kan al je vragen, zorgen en frustraties kwijt

 4. advies om obstakels te overkomen

 5. een krachtige duw in de juiste richting